U bent hier

5 tips: koken met een plakje kaas

15 mei

5 tips: koken met een plakje kaas

Gebruik jij een plakje kaas alleen maar om je boterham mee te beleggen? Zonde, want je kan een simpel plakje in meer gerechten gebruiken dan je denkt.

  1. Gratins rijkelijk bestrooid met 48+ kaas zijn heerlijk! Helaas zijn ze ook een aanslag op je puntentotaal en dat is niet zo gunstig. Gebruik een plakje Weight Watchers Maasdammer kaas over je gratin en maak je gerecht op die manier meteen een stuk slanker.
  2. Ga de Mexicaanse toer op en maak slanke quesadilla’s. Beleg een wrap met een plakje Weight Watchers Jonge kaas, blokjes kip, twee eetlepels mais, een rode paprika en wat verse koriander. Leg een tweede wrap over de ingrediënten en bak in een croque-monsieurijzer of antiaanbakpan voor ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
  3. Maak een lekkere variant van de Italiaanse caprese salade klaar: snijd 1 coeur de boeuf tomaat (of andere stevige tomaten) in plakjes. Leg trapsgewijs op een bord, afwisselend met een kwart plakje Weight Watchers Jonge kaas. Scheur een handvol basilicumblaadjes en strooi over de salade. Breng op smaak met fleur de sel of gewoon zout. Besprenkel met twee koffielepels extra vierge olijfolie en serveer als bijgerecht.
  4. Heb je zin in een snelle, lekkere snack? Leg dan een plakje salami en Weight Watchers Belegen kaas op elkaar. Rol op en snijd doormidden. Maak vast met een cocktailprikker.
  5. Maak een lekker borrelbroodje klaar: neem een klein, hard broodje. Snijd met je mes de bovenkant van het broodje in met 4 kruislingse diepe snedes. Snijd een plakje rauwe ham en Weight Watchers Maasdammer kaas in vieren. Verdeel een plakje rauwe ham en Maasdammer kaas door ze in de snedes te duwen. Verwarm een oven voor op 180 °C. Leg het broodje in het midden van de oven en bak 6 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal het broodje uit de oven en serveer met een lekkere salade of soep.