U bent hier

Wat zijn voedingsvezels en waarom zijn ze zo gezond?

11 sep

Wanneer je bewust met gezonde voeding bezig bent, heb je vast al een keertje gehoord dat je vaak voedingsmiddelen moet eten die veel voedingsvezels bevatten. Maar wat zijn nu precies die voedingsvezels? En waarom zijn ze gezond en kunnen ze je helpen om beter af te vallen?

Wat zijn voedingsvezels?

Voedingsvezels zijn belangrijke stoffen die je helpen om een gezonde spijsvertering op na te houden. Kort gezegd zijn vallen de voedingsvezels onder de koolhydraten die niet of gedeeltelijk in de dunne darm worden verteerd. Voedingsvezels nemen vocht op in je darmen en verlaten het lichaam weer via de ontlasting. Daarom is het goed om dagelijks voldoende te drinken.
Ze zouden naast het verbeteren van je spijsvertering ook een gunstig effect hebben op het verlagen van de slechte cholesterol in je bloed.

Maar vind je voedingsvezels terug?

Ze zijn vooral afkomstig uit de celwand van planten en je vindt ze vooral terug in groente, fruit, aardappelen, brood, ontbijtgranen, noten en peulvruchten. Een diverse groep zoals je ziet en daarom is het ook altijd belangrijk om gevarieerd te eten. Zo krijg je automatisch verschillende gezonde voedingsstoffen en – voedingsvezels binnen.

Hoe dragen voedingsvezels bij aan betere afslankresultaten?

Voedingsvezels zorgen voor een langer voldaan gevoel en bevatten bijna geen calorieën. Daardoor krijg je minder snel honger en dat is weer gunstig voor je afslankresultaten. Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekker gerecht vol voedingsvezels? Probeer dan de sandwich met tonijn of de sandwich met tomaat en kaas die gemaakt zijn met de Weight Watchers brood + vezel.