U bent hier

Aardappel- groentefrittata

Aardappel-groentefrittata

Bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 12 porties

Ingrediënten:

500 g aardappelen, geschild
2 koffielepels olijfolie
200 g Weight Watchers gekookte ham, in reepjes gesneden
1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 rode uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
8 eieren
50 ml water
25 g groene olijven, gehalveerd
Snufje zout en peper

Bereidingswijze:
1. Kook de aardappelen 10 minuten. Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes van 1 cm. Bak ze 5 minuten in een pan met de olijfolie.
2. Voeg de hamreepjes, de paprika, de ui, de knoflook en de rozemarijn toe en bak 3 minuten mee. Kluts de eieren met het water en breng op smaak met wat peper en zout.
Giet het eimengsel over de groenten. Voeg de olijven toe en zet het deksel op de pan.
Laat 10 minuten stollen op middelhoog vuur.
3. Draai de frittata om en laat nog 5 minuten op laag vuur stollen met het deksel op de pan. 
Snijd de frittata in 12 punten en serveer warm of lauw.