U bent hier

Linzen-pompoensoep

Linzen-pompoensoep

Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
800 g flespompoen
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1300 ml water
200 g gedoogde rode linzen
1 kleine rode peper, fijngehakt
400 g americain natuur
Snufje peper
Snufje zout
2 sneetjes Weight Watchers brood, korsten verwijderd en in dobbelstenen gesneden (croutons)
1 el olijfolie
2 takjes koriander, fijngehakt

Bereidingswijze: 

1.  Verwijder de schil en de zaadlijsten van de pompoen en snijd in blokjes.
Fruit de ui en het knoflookteentje in 5 eetlepels water. Voeg de pompoen en de linzen toe en laag 5 minuten koken. Voeg de rest van het water toe en laat nog eens 15 minuten koken.
2. Breng de americain natuur op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de balletjes bruin in. Haal de balletjes uit de pan en bak er daarna het brood krokant in (croutons).
3. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe. Verdeel de soep over de borden en strooi er nog wat croutons over en fijngehakte koriander.