U bent hier

Pompoensoep met filet de saxe en croutons

Pompoensoep met filet de saxe en croutons

Voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

2 sneetjes Weight Watchers brood, in dobbelstenen gesneden
2 tl olijfolie
1 kg pompoen, in dobbelstenen gesneden
2 cm gember, geraspt
1,25 l groentebouillon
3 el zure room
1 sjalot, fijngesnipperd
Snufje peper en zout
4 plakjes filet de saxe, in reepjes gesneden
4 takjes peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Rooster het brood zonder boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Verwarm de olie in een pan en rooster kort de pompoen en de gember in. Blus af met de groentebouillon en laat de soep 15 tot 20 minuten koken met deksel op de pan.
  3. Pureer de soep en voeg de zure room toe. Meng alles goed en breng op smaak met wat peper en zout.  Voeg de reepjes filet de saxe toe en de croutons.
  4. Serveer de soep en strooi  er wat peterselie over.