U bent hier

Tomatenroomsoep

Tomatenroomsoep

Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
1,5 kg tomaten
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 koffielepels olijfolie
1 koffielepel tijm
4 el tomatenpuree
500 ml groentebouillon
Snufje peper
Snufje zout
Snufje kristalsuiker
4 el room, 5 % vet
10 blaadjes basilicum
4 sneetjes Weight Watchers brood
4 Weight Watchers puntjes natuur
 

Bereidingswijze:
1. Snijd de tomaten onderin kruiselings in. Giet kokend water over de tomaten en laat ze enkele minuten  rusten. Haal ze uit het water  en ontvel ze. Snijd de tomaten in blokjes.
2. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de tomatenblokjes, de tijm en de tomatenpuree toe. Laat kort meestoven. Giet de groentebouillon erbij en laat 20 minuten rustig koken.
3. Pureer de soep en breng op smaak met de kristalsuiker, de peper en het zout.
4. Verdeel de soep over de borden en giet in het midden een eetlepel room. Strooi er de basilicumblaadjes over. Smeer de sneetjes brood met de puntjes natuur en serveer ze met de warme tomatenroomsoep.