U bent hier

Uiensoep met kaaschips

Uiensoep met kaaschips

Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
250 g witte ui, in fijne ringen gesneden
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 el olijfolie
1 el bloem
1 l groentebouillon
2 plakjes Weight Watchers belegen kaas, in blokjes gesneden
1 koffielepel maanzaadjes
1 koffielepel majoraan
Snufje zout en peper
4 sneetjes Weight Watchers brood

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit er de ui en knoflook in.
Strooi er de bloem over en laat kort garen. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten rustig koken.
2.  Neem een bakplaat bedekt met bakpapier en verdeel er 8 hoopjes belegen kaasblokjes over.
Strooi er de maanzaadjes over en zet de bakplaat bovenin de oven op 180°C voor 8 minuten of tot ze goudbruin zien. Haal de kaaschips uit de oven en laat even afkoelen.
3. Breng de soep op smaak met de peper, het zout en de majoraan. Serveer met de kaaschips en de sneetjes brood.